Latest Movie :

Belarusda Gezilecek Yerler


 
Belarus Gezilecek Yerler - Belarus Tarihi MekanlarBeyaz Rusya ya da uluslararası alanda tercih edilen ismiyle Belarus, eski bir SSCB ülkesidir. 1991 yılında Sovyetler'in dağılmasıyla bağımsızlığını ilan eden Beyaz Rusya, Avrupa'da idam cezası veren tek ülkedir.Yeni doğal gaz krizi sonrasında zor ekonomik koşullarla karşılaşan Beyaz Rusya yeniden Rusya ile birleşmek için görüşmelerde bulunmaktadır. Bunun için yapılması gerekli ilk şey olan aynı para birimini kullanma şeklindeki adımların atılması için Beyaz Rusya görüşmelere başlamıştır.
Belarus'ta gezilebilecek en güzel yer kuşkusuz ki başkenti Minsk'tir. Minsk’in ağırlıkla savaşlarla yaşanan acılar ve zaferlere dair noktaları görülmeye değer ilk yerlerdendir. Savaşın yarattığı duyguları İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden askerlerin anısına yapılmış 38 metrelik Büyük Anıt’a gittiğinizde hissedebilirsiniz. Zafer Meydanı’nda Büyük Anıt’tan başka yine aynı savaşta kullanılmış tanklar da bulunuyor. Nazi subaylarının bölgede tamamen yaktığı 620 köyden birini de gezmek de mümkün.
Şehrin en eski kilisesi St. Peter ve Paul Kilisesi, 1613 yılında yapılıp 1871 yılında restore edilmiş. Kızıl Kilise, Kutsal Ruh Katedrali, Krasny Roman Katolik Kilisesi, Troitskoye ve Hükümet Binası da gezi güzergâhınızda yer almalı.
Kent oldukça yeşil, hemen her yerde park görebilirsiniz. Su konusunda da oldukça zengin olan Minsk’te 50’den fazla çeşme, gölet, su kaynağı, havuz bulunuyor. Aralarında 130 yıllıklar bile var. Bir başka güzellik; geniş yürüyüş alanları; her semtte, her mahallede…
Şehirden 18 km uzaktaki açık hava müzesi “Ozertso” da ise günümüze kadar korunmuş otantik mimarlığa ve eski binalara dokunabilirsiniz
Share this article :

Yorum Gönder