Latest Movie :

Tor Browser'a ilginç yasak ve çözümü!

Türkiye'nin yoğun gündemi içinde en çok yer tutan gelişmelerden iki tanesi, Twitter ve YouTube'a erişimin engellenmesi. İnternetin en popüler sitelerinden bu iki dev hizmete normal yollarla şu an erişmeniz mümkün değil.
YouTube'a ve Twitter'a girebilmek için DNS sunucusu veyaVPN yollarını-çelik raf- sizlere anlatmıştık. YouTube ve Twitter dahil, normalde girilmeyen sitelere ulaşmanın etkili bir başka yolu ise, internete kullanıcılarının oluşturduğu özel ağ üzerinden bağlanan Tor Browser Bundle'ı kullanmak.
Ancak gelen bilgiler Tor Browser'ın-raf sistemleri-  orijinal indirme bağlantılarının ülkemizde engellendiğiyönünde. Böyle bir durumda onu önceden indirip kullananlar etkilenmese de, yeni kullanıcılarınalternatif bağlantılar bulması gerekecektir. Tor Browser Bundle'ı indirebileceğiniz birçok alternatif bağlantı var. Bu tür mirror'ları kullanırken, sahte bir tarayıcı indirmemeye dikkat etmeniz gerekiyor. İşte Tor Browser'ı -raf- güvenle indirebileceğiniz alternatif bağlantılardan bazıları:
https://tor.eff.org/
https://tor.spline.inf.fu-berlin.de/
https://tor.myrl.net/
https://www.tor.lu/
https://tor.crazyhaze.de/
Tor Browser Bundle, vpn, twitter, yasak, dns, google, opendns,
(c)chip.com.tr
Share this article :

Yorum Gönder