Latest Movie :

Yürüyüşe devam: 2-1

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasındaFenerbahçe, kendi sahasında ağırladığı ve mücadeleyi 10 kişi tamamlayan rakibiKasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti

Süper Lig'in 2. yarısında çıktığı son iki deplasmandan da puansız ayrılarak sarsılan lider Fenerbahçe, 9 haftadır kazanamayan Kasımpaşa ile-çelik raf- karşılaştı. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve hakem Fırat Aydınus'un düdük çaldığı mücadelede Fenerbahçe rakibini Emre Belözoğlu ve Bekir İrtegün'ün golleriyle 2-1 mağlup etti.

Maçın 64. dakikasında Fenerbahçe Emre Belözoğlu'nun golüyle öne geçerken, Kasımpaşa -askılık modelleri -bu gole 79. dakikada Malki'nin kafa golüyle cevap verdi. Kazananı belirleyen gol 81. dakikada Bekir irtegün'den geldi.

Büyük çekişmeye sahne olan maçta hanesine 3 puanla yazdıran lider F.Bahçe puanını 47'e çıkardı. Kasımpaşa 30 puanla 7. sırada yer aldı.

KASIMPAŞA 10 KİŞİ TAMAMLADI
Kasımpaşa, orta saha oyuncusu Kerem Şeras'ın 57. dakikada gördüğü kırmızı kartla maçı 10 kişi tamamladı.42. dakikadan sarı kartı bulunan-raf sistemleri- Kerem Şeras, maçın 57. dakikasında orta alanda Gökhan Gönül'e yapmış olduğu müdahale sonrası gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışı kaldı.

KUYT FORVETTE, KADLEC SOL BEKTE
Egemen ile Caner'in cezaları, Sow, Webo ve Meireles'in sakatlıkları nedeniyle oynamadığı maçta teknik direktör Ersun Yanal forvette Dirk Kuyt'a görev verdi. Sol bekte Kadlec'i görevlendiren tecrübeli teknik adam stoperde Bruno Alves'in partneri olarak Bekir İrtegün'e forma verdi. Orta sahada büyük değişime giden Yanal, Mehmet Topal, Emre, Mehmet Topuz, Alper ve Holmen'den oluşan beşliyle maça başladı. Sakatlığı düzelen ancak tam olarak hazır olmayan Emmanuel Emenike, Kasımpaşa karşısında yedek soyundu.

MAÇ GERİLİMLİ BAŞLADI
Karşılaşmanın 2. dakikasında ceza sahası içerisine koşu yapan Alper Potuk'un, Kasımpaşa kalecisi Issakson ile yaşadığı gerilimin ardından-market raf- saha karıştı. Bu pozisyonda hakem Fırat Aydınus'un tartışmayı sakinleştirmek için harcadığı yoğun çaba ise dikkat çekti.

SAHADA KÜFÜRLEŞME
Maçın 7. dakikasında yan hakemin Alper Potuk için kaldırdığı ofsayt bayrağının ardından karara itiraz eden sarı lacivertli oyuncular ile Kasımpaşalı oyuncular arasında uzun süren bir gerginlik yaşandı. Poziyonun ardından Kasımpaşa yedek kulübesi ve ile tartışmaya giren Emre Belözoğlu'nun küfürlü tepkisi kameralara yansıdı.

KUYT'TAN KAFA 
27. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı kornerde, kale önünde yakın mesafeden Kuyt'ın yaptığı kafa vuruşu sonrası top üsten auta gitti.

BABEL VE BOŞ KALE... 
39. dakikada Viudez'in pasıyla Fenerbahçe ceza sahasına giren Scarione, çizgiye kadar indikten sonra pasını müsait durumdaki Babel'e gönderdi. Bu oyuncu, kale önünde gelişine vurmak yerine topu tutunca, araya giren savunma şut çekmesine izin vermedi ve Kasımpaşa önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.

Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

EMRE'DEN ENFES GOL
Fenerbahçe, maçın 64. dakikasında Emre Belözoğlu'nun attığı güzel gol ile 1-0 öne geçti. Sol çizgide topla buluşan Michal Kadlec'in yerden ortasında, ceza sahası içerisinde topu iyi kontrol eden Mehmet Topuz pasını ceza sahası dışındaki Emre Belözoğlu'na aktardı. Emre Belözoğlu'nun yaptığı şık plase kaleci Andreas Isaksson'un sağından ağlarla buluştu: 1-0.

KASIMPAŞA MALKİ İLE EŞİTLEDİ
kasımpaşa 79. dakikada maçta beraberlik golünü Malki ile buldu. Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa'da akınında Adem Büyük'ün ortasına altı pas üzerinde şık bir kafa vuruşu yapan Sanaharib Malki maça eşitliği getirdi: 1-1

BEKİR İRTEGÜN KADIKÖY'Ü SALLADI!
Fenerbahçe, 81. dakikada Bekir İrtegün'ün golüyle tekrar öne geçti. Emre Belözoğlu'nun yaptığı ortada Mehmet Topuz'un yapmış olduğu vole vuruş kaleci Isaksson'dan sekerek altı pas üzerindeki Bekir'in önünde kaldı. Seken topu iyi takip eden Bekir İrtegün takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca F.Bahçe, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.
Bekir Paşa
©fotomac.com
Share this article :

Yorum Gönder