Latest Movie :

Yolcu otobüsü şarampole devrildi 21 ölü

KAYSERİ' nin Pınarbaşı İlçesi'nin Olukkaya Mevkii'nde İstanbul'dan Muş'a giden bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 13’ü erkek, 7’si kadın, biri çocuk 21 kişi öldü. Feci kazada 7’i ağır 29 kişi yaralandı.


Kazanın kar ve tipi gibi kötü hava koşullarında direksiyon hakimiyetinin kaybolması nedeniyle meydana geldiği belirlendi. Bu arada, kazanın olduğu bölgenin yarım saat önce karayolları ekiplerince tuzlandığı,-raf sistemleri- otobüsün sadece arka lastiklerinin kış lastiği olduğu ortaya çıktı.. Kar yağışı ve sis gibi kötü hava koşulları olan yoldaki kaza, saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul'dan dün saat 01.00 sıralarında yola çıkan Yeşil Muşovası şirketine ait otobüsün şoförü Ertuğrul Karasu, Olukkaya Mevkiine -çelik raf-geldiğinde yönetimindeki 34 DG 5950 plakalı otobüsü, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu önce karşı şeride geçti. Otobüs daha sonra takla atarak, şarampole yuvarlandı. Kazada, bir bölümü savruldukları otobüsün altında ezilerek ölen 13'ü erkek, 7'si kadın, biri çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi. 
ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Kazada yaşamını yitiren 21 kişiden bir kadın dışındakilerin kimlikleri saptandı. Ölenlerden Ömer Abanos’un asker olduğu belirlenirken, diğer 19 kişi şunlar:
Gökhan Akdeniz, Naim Demir, İzzet Karahan, Merve Karahan, Mikail Yeler, Hüseyin Çıplak, Tekin Karasu,  Nevzat Cemiloğlu,-raf- Devrim Koca, Suat Bakın, Adem Seçilir, Ömer Mendeş, Derya Bakın, Birgül İnal, Hediye Mutlu, Hüsna Şimşek, Mevlide Aydoğan, Yusuf Aydın ve Aysun Bayraktar.
Share this article :

Yorum Gönder