Latest Movie :

Puan farkı daha da artar

Zirve yarışı yapan tüm takımların puan kaybetmesi F.Bahçe'de Torku Konya galibiyetinin önemini artırdı. F.Bahçeli oyuncuların en büyük isteği, 28. haftada TT Arena'da G.Saray'ı yenerek farkı 18'e çıkarıp şampiyonluğu ilan etmek

F.Bahçe, zor da olsa kazandığı Torku Konya maçının ardından ara vermeden Eskişehirspor hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Ersun Yanal idman öncesinde oyunculara kısa bir konuşma yaparak galibiyet için teşekkür etti. Yanal, "Geriye düştüğümüz bir maçı çevirdik. -çelik raf-Bu kolay değildi. Çok iyi oynamadık ama disiplinliydik. Ligde bizden daha iyi takım yok. İşte bu özgüven bizi şampiyonluğa taşıyacak. Önümüzde zor maçlar var ancak hepsinin üstesinden gelecek güce sahibiz. Her maçı ayrı değerlendirip, ayrı ayrı motive olacağız" ifadesini kullandı.

14 SEZON SONRA REKOR GELDİ

Zirve yarışı yapan (Sivas dışında) G.Saray, Kasımpaşa,Beşiktaş ve Trabzonspor'un puan kaybetmesiyle farkı açan F.Bahçe'de şampiyonluğa olan inanç-raf sistemleri- da pekişti.Spor Toto Süper Ligde 18. hafta itibarıyla 14 sezon sonra çift haneli bir fark oluştu. Lider F.Bahçe, G.Saray'a 10, Sivas'a 12, Beşiktaş'a 14, Trabzonspor'a ise 16 puan fark yaptı. Spor otoriteleri gibi F.Bahçeli futbolcular da bu farkın kapanmayacağını söylüyor. Hatta sarı-lacivertli futbolcular, "Biz kazandıkça rakipler strese girecek fark daha da büyüyecek. 4-5 maçlık seri bizi tarihin en erken şampiyonluğuna ulaştırır" diye daha da iddialılar. Lider ile ikinci arasındaki puan farkı 1999-2000 sezonunun 18. haftasından sonra (G.Saray lig ikincisi Beşiktaş'a 11 puan fark yapmıştı) -raf -ilk kez çift haneli rakama ulaştı.

ARENA'DA İLAN EDELİM
F.Bahçeli oyuncuların en büyük isteği ise, 27. haftada puan farkını 15'e çıkarmak. Böylece F.Bahçe 28. haftada TT Arena'da G.Saray'ı yenerek farkı 18'e çıkarıp şampiyonluğu ilan etmiş olacak. Bu durumda F.Bahçe'nin kalan 6 maçı (Antalya, Beşiktaş, Rize, Akhisar, Karabük ve Kayseri) formalite olacak.
Share this article :

Yorum Gönder