Latest Movie :

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan '15 Milyar'Liralık Soru [DETAYLAR İÇERDE]

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 Yılı Bütçesi'nden, belediyelere verilmek üzere Maliye Bakanlığı'na 15 milyar TL'lik ödenek konulduğunu söyledi. İktidara "Niye koyuyorsunuz" diye soran Kılıçdaroğlu, "Benim vergimle benim aleyhime olacak bir seçim sonucu elde etmek için" dedi.
DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI
CHP Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu, J.W Mar­ri­ott Ote­l'­de dü­zen­le­nen Tür­ki­ye İş­ve­ren Sen­di­ka­sı Kon­fe­de­ras­yo­nu­'nun (TİSK) 25. Ge­nel Ku­ru­lu­'nun açı­lı­şı­na ka­tıl­dı. Ko­nuş­ma­sı­na, "CHP Ge­nel Baş­ka­nı ola­rak de­ğil, bu ül­ke­nin sa­de bir yurt­ta­şı ola­rak dü­şün­ce­le­ri­mi pay­laş­mak is­ti­yo­ru­m" di­ye­rek baş­la­yan Kı­lıç­da­roğ­lu, AK Par­ti hü­kü­me­ti­ni eleş­tir­di.
"ÖY­LE BİR YERE SAK­LA­MIŞ­LAR­ Kİ..."
Kı­lıç­da­roğ­lu, TBMM Ge­nel Ku­ru­lu­'n­da gö­rü­şü­len 2014 yı­lı büt­çe­sin­de, Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı­'na, be­le­di­ye­le­re ve­ril­mek üze­re 15 mil­yar 802 mil­yon 919 bin TL-çelik raf- öde­nek ko­nul­du­ğu­nu be­lirt­ti. Bu­nun Ana­ya­sa­'ya ay­kı­rı ol­du­ğu­nu be­lir­ten Kı­lıç­da­roğ­lu şun­la­rı kay­det­ti:
"2014 büt­çe­si­ne 15 mil­yar li­ra­yı, es­ki pa­ray­la 15 kat­ril­yon li­ra­yı be­le­di­ye­le­re ver­mek üze­re ni­ye ko­yu­yor­su­nuz? Ye­rel se­çim­ler var. Be­nim ver­gim­le, be­nim öde­di­ğim ver­gim­le, be­nim aley­hi­me ola­cak bir se­çim so­nu­cu el­de et­mek için pa­ra ko­yu­yor­su­nuz ora­ya. İn­san­da bi­raz vic­dan olur. Ha­di ah­la­kı bir ta­ra­fa bı­rak­tık. Böy­le bir şey ola­bi­lir mi? Öy­le bir ye­re de koy­muş­lar ki E cet­ve­li­ne, kim­se fark et­me­sin di­ye. Bun­lar doğ­ru de­ğil, ah­la­ki de­ğil. Biz de her alan­da ba­şa­rı­ya im­za atan çok sa­yı­da in­sa­nı­mız var, ro­man­cı­mız var, ti­yat­ro­cu­muz, si­ne­ma­cı­mız, cer­ra­hı­mız, bi­lim in­sa­nı­mız, si­ne­ma­cı­mız var, her alan­da. Ama ek­sik olan bir ala­nı­mız var, ba­şa­rı­ya im­za atan si­ya­set­çi­miz çok ama çok az. Yap­ma­mız ge­re­ken ilk iş si­ya­si ah­lak ya­sa­sı­nı Par­la­men­to­'dan ge­çir­mek­tir. Bi­zim si­ya­se­tin etik de­ğer­le­ri yok, ah­la­ki de­ğer­le­ri yok."
"ESKİDEN REJİM SORUNU YOKTU İKTİDAR KAVGASI VARDI"
Geç­miş­te si­ya­set­çi­le­rin, si­ya­set­te-raf sistemleri- re­ka­bet yap­tı­ğı­nı ve sa­de­ce ara­la­rın­da bir ik­ti­dar mü­ca­de­le­si ol­du­ğu­nu an­la­tan Kı­lıç­da­roğ­lu, "CHP var­dı, De­mok­rat Par­ti var­dı, Anap var­dı. Ara­mız­da bir re­jim so­ru­nu yok­tu. Bir ik­ti­dar kav­ga­sı, mü­ca­de­le­si var­dı. Şim­di so­run, re­jim so­ru­nu­na dö­nü­şü­yo­r" ifa­de­si­ni kul­lan­dı.
"2014'TE BELEDİYELER 543 KAT DAHA FAZLA GELİRE KAVUŞACAK!"
CHP li­de­ri Kı­lıç­da­roğ­lu­'nun TİSK Ge­nel Ku­ru­lu­'n­da 2014 yı­lı için 15 mil­yar li­ra ola­rak açık­la­dı­ğı be­le­di­ye öde­ne­ği bu yıl­ki büt­çe­de sa­de­ce 27 mil­yon 621 bin li­ra ola­rak yer al­dı. Bu­na gö­re, söz ko­nu­su 15 mil­yar li­ra­lık öde­ne­ğin ak­ta­rıl­ma­sı ha­lin­de be­le­di­ye­ler bu yı­la gö­re ge­le­cek yıl, tam 543 kat da­ha faz­la ge­li­re ka­vuş­muş ola­cak.
KILIÇDAROĞLU'NA ANINDA CEVAP
Bu ara­da TİSK 25. Ge­nel Ku­ru­lu Kı­lıç­da­roğ­lu­'n­dan son­ra kür­sü­ye çıkan Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­ka­nı Fa­ruk Çe­lik, 15 mil­yar­lık öde­ne­ğin doğ­ru ol­ma­dı­ğı­nı söy­le­di.
"SÖZ KONUSU OLAMAZ"
Çe­lik, "Ge­nel Baş­kan, ye­rel se­çim­ler için 15 mil­yar li­ra­yı ayır­dı­ğı­mı­zı söy­le­di. Çok şa­şır­dım, bah­se­di­len ra­kam bü­yük bir ra­kam­dı. O ko­nuş­ma ya­par­ken ben Ma­li­ye Ba­ka­nı'­nı ara­dım. Ma­li­ye Ba­ka­nı­mız Meh­met Şim­şek böy­le bir şe­yin söz ko­nu­su ol­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. Ya­ni söz ko­nu­su pa­ra çok bü­yük bir pa­ra, 3 ay için bu­nun plan ve büt­çe­si­ni yap­mak im­kan­sı­z" di­ye ko­nuş­tu.
Share this article :

Yorum Gönder