Latest Movie :

Erdoğan - Gül Görüşmesi Ertelendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül ile saat 17:00'da görüşmesi bekleniyordu. Ancak görüşme ertelendi.
Başbakan Erdoğan şu an Başbakanlık konutunda. Başbakan Erdoğan'ın istifa eden ve belediye başkan adayı olan bakanlar yerine gelecek isimleri Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunması bekleniyordu.
Ancak saat 17:00'da yapılması planlanan görüşme ertelendi.
BAŞBAKAN, BOZDAĞ İLE GÖRÜŞÜYOR
Resmi Konut'a geçen Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile bir görüşme yapıyor.
GÜL, KÖŞK'TEN AYRILDI
Abdullah Gül akşam saatlerinde Köşk'ten-raf sistemleri- ayrılarak Cumhurbaşkanı Konutu'na geçti.
2. DALGA
Ankara kulislerinde, kabine değişikliğinin gecikmesi ise, rüşvet ve yolsuzluk skandalının ikinci dalgasına bağlandı.
Tam Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinin beklendiği saatlerde, hem Ankara, hem de İstanbul Başsavcılıklarından ayrı ayrı açıklamalar geldi. Ankara Başsavcılığı TCDD'ye yönelik bir soruşturma olduğunu doğrularken, İstanbul Başsavcılığı'nın açıklaması ise yürüyen soruşturmaların, ilgili kişilere sızdırılması konusunda oldu.
BEKLENMEDİK İSTİFA
Kulislere ise, ikinci dalga operasyon hazırlığı yapıldığı bilgileri yayıldı. Aynı saatlerde, AK Parti'yi sarsan beklenmedik bir de istifa yaşandı; İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin de, çok sert ifadelerle son dönemdeki operasyonlara hükümetin yaklaşımını eleştiren bir dilekçe ile, partisinden istifa etti.
Ankara, ikinci dalga operasyon olasılığı ve başsavcılıklardan-çelik raf- gelen açıklamaları ve Şahin'in istifasını, bunun arkasının gelip gelmeyeceğini tartışırken, Başbakan ile Cumhurbaşkanı'nın beklenen buluşması da gerçekleşmedi.

GÜL, RESMİ KONUTU'NA GEÇTİ

Saat 19.15'te Çankaya Köşkü yeniden hareketlendi. Ancak beklenenin aksine, hareketlilik "giriş" yani Başbakan'ın Köşk'e çıkması için değil, "çıkış", yani Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk'ten ayrılması konusunda oldu. Gül, Köşk'ten çıkarak, biraz aşağıdaki Resmi Konutu'na geçti.
Gül'ün Köşk'ten ayrılması ile, kabine değişikliğinin yarına kalabileceği yorumları yapıldı.

SABAH ATANMA OLMAZSA, İÇİŞLERİ BAKANSIZ MGK

Akşam geç saatlerde kabine değişikliği için Gül ve Erdoğan'ın bir araya gelmemesi halinde ise, Türkiye'nin yakın tarihinde bir ilk yaşanabilir.
Cumhurbaşkanı Gül'ün, hem de -market raf-Erdoğan'ın yarınki ortak programı Milli Güvenlik Kurulu toplantısı. MGK'nın doğal üyeleri arasında, İçişleri Bakanı da bulunuyor. Ancak bugün istifa eden İçişleri Bakanı'nın yerine bu akşam geç saatlerde ya da en geç yarın sabah atama yapılmazsa, MGK İçişleri Bakanı'nın katılımı olmadan toplanacak.
Share this article :

Yorum Gönder