Latest Movie :

Cumhuriyet Bayramımızın 90. Yılı Kutlu Olsun !!

Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim 1923’de Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti ilan etmesi ile birlikte, her yıl ülkemizde ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanır. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte, laik ve muasır medeniyetler arasında bir yer edinmemiz sağlanmıştır. Bugün bu ekonomik güce, bu özgürlüklere ve bu rejime sahip olduğumuz için kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duyarız. 
29 Ekim 1933’te Mustafa Kemal Atatürk Ankara hipodromunda halka sesleniş konuşması yapmıştır ve bir nutuk okumuştur. Bu nutukta, ülkemizin bu yıllara nasıl geldiği, Kurtuluş Savaşında verdiğimiz o amansız ve ölümcül mücadelenin raf sistemleri zaferi ve Yüce Türk milletinin cumhuriyeti daha ileri nasıl taşıyabileceğine dair bilgiler yer almaktaydı. Onun yani Mustafa Kemal Atatürk’ ün tek isteği, kendisinden sonra da yükselen ve ileri medeniyetler arasında kendisine yer edinmiş bir millet oluşturmaktı. Bu yüzden  10. Yıl Nutkunda ileriye dönük bilgiler ve cümlelere de yer verdi. Bunu en güzel şu cümleler ile anlarız herhalde:

‘’ Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle,çelik raf saadetlerle huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim.
Ne mutlu Türk’üm diyene!

Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1933, Ankara ‘’

Biz her yıl 29 Ekimde Cumhuriyetin ilan edilmesini büyük coşkular ve fener alayları ile kutlarız, stadyumlar da oyunlar ve şenlikler düzenleriz. Atamızı kabrinde ziyaret ederek ona her yıl bu büyük bayram için teşekkürlerimizi iletiriz. Her yıl bu büyük Cumhuriyeti daha ileri götürmek için çalışmalar yaparız. Yenileniriz, gelişiriz,raf güçleniriz ve en önemlisi daima benliğimizi ve birbirimize duyduğumuz tutkuyu koruyarak ilerleriz. Çünkü bizi biz yapan ve o amansız cephelerden galip çıkmamızı sağlayan en büyük şey birbirimize ve bu vatana duyduğumuz o tarifsiz ve eşsiz tutkuydu.

Şimdi gözlerimizi arşa dikmiş, ellerimizi gökyüzüne yöneltmiş daha ilerisi ve iyisi için onun bize emanet ettiği Türkiye ile yol alıyoruz. Her türlü zorluğa, saldırıya ve ihanete rağmen.
Share this article :

Yorum Gönder