Latest Movie :

Minsk Hakkında

    Tam olarak kimsenin hakkında net bilgilere ulaşamadığı bu güzide ülke hakkında bildiklerimi sizlerle de paylaşayım istedim. 

Belarus Ülkesi Minsk Şehrinde yaşıyorum turizm ve eğitim danışmanlığı üzerine firmam var.Yaklaşık 3 yıldır bu Ülkedeyim. 

Öncelikle bu ülke, diğer bildiğiniz Rus Ülkelerine pek benzemiyor nedeni ise bu ülke insanların mutluluğu ve güvenliği üzerine kurulmuş. Buna gönülden inanabilirsiniz Dünyanın en güvenli ülkesi diyebiliriz.Kültürünü ve medeniyeti muhafaza eden ender ülkelerdendir. 

Ülkeyi ziyaret etmek isterseniz aracı kurumlar sayesinde 15 günlük turist vizesi alabilirsiniz. Daha uzun süreli vize ancak bu ülkeden gönderilen ticari davetiye ile alınabiliyor.( 3 aylık 2 girişli) 

Ülkeye Türkiye den 2 adet uçak firması aktarmasız olarak direkt uçuyor. BELAVIA ve THY firmaları. 
Belavia Belarus Ülkesine ait bir ucak firması. Belavia ile salı-cuma, Thy ile pazartesi-perşembe günleri uçabilirsiniz. 

Ülkeye giriş yaptığınız anda havalimanında pasaport kontrolünden önce bir form doldurmanız gerekmektedir. Bu formda nereden geldiğiniz nerede kalacağınız gibi bazı sorular vardır, form ingilizce ve rusca olarak hazırlanmıstır basit bir şekilde doldurabileceğiniz bir formdur. 

Pasaport kontrolunden önce sağlık sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Zaten ilk karşılaşacagınız insanlar sigorta yapan memurlar olacaktır. Sigorta yaptırıp formu doldurduktan sonra pasaport kontrolünden geçebilirsiniz. (15 günlük sigorta bedeli 8-10 usd arasıdır) 

Havalimanından şehire gitmek için taksiler mevcuttur yaklasık 30-35 usd arasıdır. Havalimanı şehir merkezine 50 km. uzaklıktadır. 

Şehir merkezine yaklaştıkça hayranlığınız artacaktır hele İstanbul gibi karmaşık trafikten gelip sonra burada 4 geliş 4 gidiş şeritli yolları ve hiç kesintisiz akan trafiği görünce. Tüm binaların mimarisi Almanya ya benzer antik ve otantik görünümlüdür. Şehirdeki caddelerin,yolların, alt geçitlerin temizliğini dünyada başka hiç bir ülkede göremezsiniz. 

Ülkede henüz 5 yıldızlı otel yok. Fakat 1 seneye kadar biri Türk firması ve biri Belarus Devletine ait 2 adet 5 yıldızlı otel inşaatı bitmek üzere. Şehirdeki otellerin hepsi devlete aittir. (rezervasyon yapmadan gelmemenizi öneririm) Şu anda şehrin en güzel oteli, inşaatını bir Türk firmasının yaptığı Minsk Oteldir. Belarus Otel, Yubileyni Otel, Orbita Otel kalınabilecek oteller arasındadır. Otelde kalmak istemeyenler için çok fazla alternatif mevcuttur. Ülkede yaygın olan günlük full möbleli kiralık evler gibi. 2 kişinin rahatlıkla kalabileceği, şehir merkezindeki evleri 60-80 usd arası kiralayabilirsiniz. 

Minsk de diğer ilginizi çekecek bir konuda restorantlar pub barlar konusudur. Her ülke mutfağını tadabileceğiniz restorantlar vardır.(tüm restorantlara özellikle hafta sonu rezervasyonsuz gittiğiniz taktirde yer bulamayacağınızdan emın olabilirsiniz) Restorantlar oldukça ekonomiktir. Özellikle bazı barlardaki özel yapım taze biraları tatmanızı tavsiye ederim. 

Ülkede ulaşım konusu ve toplu taşıma Türkiye den çok daha ileri seviyede. Taksiler inanılmaz ucuz. Zaten en uzak gideceğiniz mesafe şehir imar planının düzgünlüğünden dolayı 5-8 km arasındadır. 1 km için ödeyeceğiniz ücret 0,5 cent dir. Geceleri eğlence yerleri önünde bekleyen taksilerle pazarlık etmeyi unutmayın Dünyanın her yerinde olduğu gibi. 
Gündüzleri yoldan geçen hiç bir taksi sizi almaz burada taksi sistemi rezervasyon şeklindedir. (007)-(057-(081)-(084) gibi numaraları bulunduğunuz yerden arayıp bulunduğunuz adresi söylemeniz yeterli. Size gelecek olan taksinin markası size ulaşacağı dakikayı ve rengine kadar aradığınız merkez size söyleyecektir. 
Geceleri ise normal yoldan gecen herhangi bir özel taksiye işaret ettiğiniz zaman sizi aynı fiyatlara yakın, ulaşmak istediğiniz adrese götürecektir. 

Gece hayatına ve aktivitelere gelince, Minsk de ilginçtir her gece tüm disko ve gece klüpleri doludur. Sabah 6 ya kadar durmaksızın eğlenebilirsiniz. Her türlü müziklerin olduğu her yaşa hitap eden diskolar çoğunluktadır. Her türlü doğal ve güzel dostlukların kurulduğu ortamlardır. Gece eğlenceleri görülmeye değer ülkelerden birisidir. 

Ülkede, güvenlik çok üst düzeylerdedir. Başta da dediğim gibi gecenin bir yarısı sokaklarda yanlız başınıza güvenle dolaşabileceğiz bir şehirdir Minsk. Hiç bir darp-gasp-soygun olaylarına rastlanılmayan bir ülkedir. Çünkü halk biliyor ki, ülkede resmi polisten fazla sivil polis olduğu için hiç bir kimsenin suça karışması söz konusu değildir. 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR: 

1-Ülkeye girişinizde mutlaka registre (oturum izni) yaptırmak zorundasınız. Otelde kalanlar için otel zaten veriyor fakat kiralık evde kalmak isteyenler için ev sahibinden mutlaka registre istemelidir. Aksi taktirde Ülkeyi terkederken umulmadık cezalarla karşılaşabilir hatta aynı suçu 2. defa işlediğiniz taktirde ülkeye giriş yasağı bile karşı karşıya kalabilirsiniz. 

2-Ülkede hiç bir illegal olaya karışmayın. %100 haklı olsanız dahi turist olduğunuz için tüm suç size ait olacaktır. 

3-Özellikle bu ülkede her gördüğünüz bayanı sizin sandığınız bayanlardan algılamayın.Herkes kültürlü ve aklı başında insanlar.Yapacağınız uygunsuz bir teklif karşısında ummadığınız ters bir yanıt alabilirsiniz. Bırakın herşey doğal olarak gelişecektir zaten. Bu ülkenin okur yazar oranı %99 seviyelerinde (kendi ülkemizden daha yüksek) 

4-En azından bir yabancı dil bilmenizi öneririm buraya geziye gelecekler için. Çünkü iletişim kurmanız kolaylaşacaktır. Bu ülkede özellikle bayanlar 2-3 yabancı dil bildiği için!! 

5-Bu ülkeye gelmeye karar verirseniz en azından gelmeden benimle irtibata geçmenizi tavsiye ederim 

BENCE GÖRÜLMESİ GEZİLMESİ GEREKEN TARİHİ KÜLTÜRÜ MEDENİYETİ BOZULMAMIŞ ÇOK NADİR ÜLKELERDEN BİRİSİ BELARUS VE MİNSK
Share this article :

Yorum Gönder